Högheden 8c
94293 Älvsbyn

Besök oss

072-2412014

Ring oss om du har frågor

simons.bmtab@gmail.com

Maila oss när du vill

Husgrund i Piteå

Husgrund i Piteå

Vi på Simon Sundman Bygg & Mätteknik AB har lång erfarenhet av att anlägga husgrunder och kan hjälpa till vid stora såväl som små byggprojekt. Kontakta oss när du behöver hjälp med din husgrund.

Vi hjälper till vid nybyggnation

När du har planer på att sätta upp ditt alldeles egna hus är det viktigt att börja i rätt ända, nämligen med grunden. Den som aldrig tidigare har byggt en husgrund förut bör ta hjälp av någon som kan. Vi har bred kompetens, lång erfarenhet och rätt maskiner och verktyg för att kunna anlägga en husgrund på rätt sätt. Vi kan både ordna en husgrund helt från start eller hjälpa till med att slutföra en påbörjad husgrund. Oavsett hur stort eller litet hus du planerar att bygga hjälper vi gärna till.

Vilken husgrund vill du ha?

Det finns olika typer av husgrunder och till de vanligaste hör krypgrunden. Vi har anlagt många krypgrunder genom åren och gett både företag och privatpersoner en stabil grund för deras nya hus att stå på. Men det finns även andra former av husgrunder att välja mellan. Oavsett vilken som passar dig och dina preferenser bäst, har vi vad som krävs för att hjälpa dig.

Bygg rätt husgrund och slipp framtida problem

En husgrund är en viktig del av en byggkonstruktion. Den främsta anledningen till det är att det finns många problem som kan uppstå med en felaktigt byggd husgrund. De vanligaste problemen som kan uppstå med en husgrund är fukt och sättning. Fukt kan komma ovanifrån byggnaden, men även från marken och från regnvatten som samlas under grunden. Därför är det viktigt att husgrunden kan hantera fukt på ett sätt som gör att fukten inte stannar kvar i grunden för länge. Det är då fukten hinner få fäste och mögel bildas. Därefter kommer fukt och mögel att vandra uppåt och skapa dålig lukt i huset. Om fukt och mögel kommer från husgrunden är det enda man kan göra att riva upp golvet och ta itu med problemet. Det sker bland annat genom att göra en dränering av grunden och byta ut fukt- och mögeldrabbade delar samt se till att grunden avfuktas ordentligt efteråt. Men det bästa är förstås att bygga en husgrund som aldrig får den typen av problem.

Sättningar är också ett stort problem med husgrunder. Det innebär att marken som huset står på börjar sjunka. En sättning påverkar olika hus på olika sätt och trähus brukar klara sättningar väldigt bra, medan hus av sten och murbruk klarar sättningar betydligt sämre. Det är svårt att förebygga sättningar, men att bygga huset på en väldränerad grund är en bra början. Vi utför dräneringar av husgrunder och kan hjälpa till att dränera byggnader av olika slag.